Zenei workshop

KOMOLYRÓL KÖNNYEDÉN
KÖNNYŰRŐL KOMOLYAN

4K – Zenei workshop

A „4K” (Komolyról könnyedén, könnyűről komolyan) zenei workshop ötlete Pákai Petra és Cséry Zoltán fejéből pattant ki. 

Ha érdekel a zene, ha tanulnál zenét, vagy ha már tanulsz zenét, ha tanácsot kérnél, hogyan tovább, vagy csupán csak zeneimádó vagy és hobbid a zenélés, ez a workshop Neked szól! 

Játssz akármilyen hangszeren, vagy csak énekelj, a kurzus segít abban, hogyan mozogj a zene világában. Várunk szeretettel egy laza és játékos, de modern és izgalmas zenei előadásra, a poptól a klasszikus zenéig!

A 2015-ben elindult kurzus eddig kb. 30 állomáson van túl, zenei táborok, középiskolák, főiskolákat beleértve. 

A két ambiciózus és tehetséges művész sokszor olyan példákkal és eszközökkel szemlélteti a kevésbé kézzelfogható zeneelméletet és a zene különböző példáit, szabályait, amelyek színessé és megjegyezhetővé teszik azokat. Az előadás azt is célul tűzte ki magának, hogy lebontsa a komoly és a könnyűzene között álló falakat, ugyanis minden műfajban van áthallás egy másik stílus felé, a zene egy szabad művészet. Szóba kerül a popzene, a rock, a jazz, a blues, az elektronikus zene és még számos könnyűzenei műfaj és természetesen a komolyzene ágait is érinti a kurzus. Az előadás mindenki számára szól, olyanoknak is akik egyáltalán nem zenélnek és azoknak is, akik hobbijuknak választották csak a muzsikát és akár haladó, profi zenészeknek is lehet egy új szemlélet ez a kis zenei „kirándulás”. 


Tematika

A programban szóba kerülnek ezek a témák is:

A workshop részletes tematikája elérhető itt.


Az előadók

Pákai Petra (énekesnő, zeneszerző) és Cséry Zoltán (billentyűs, producer) a hazai zenész szakma keresett előadói, zenészei.

Mindketten több mint tíz éve oktatnak, Petra éneket, Zoltán pedig zongorát, zeneszerzést. Emellett aktív résztvevői a könnyűzenei életnek, számos híres előadóval dolgoztak együtt, mint például a ROAD zenekar, Dés László, Red Bull Pilvaker, Random Trip, Pápai Joci.


Videók

Interjú a workshopról: 

Előadás (Győr-Richter János Zeneművészeti Gimnázium):


Galéria

2023 Őszi turné

Balatonfüredi Református Általános Iskola

Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Ferencsik János Zeneiskola – Balatonfüred

NewSkool Zenesuli – Budapest

Peron Tehetség Központ és Színes Iskola – Tata

Kapcsolat

További információért illetve a workshop megrendeléséért írj üzenetet: