Patché

2014-ben Pákai Petra és Cséry Zoltán megalapították saját zenekarukat.

Azóta 2 nagylemezük látott napvilágot. Zenéjük a pop-chill-neosoul-jazzy-electro vonalon mozog.

Let It Go című daluk a Shure cég nemzetközi dalversenyén több ezer műből az első 21-be került be. Folyamatosan játszanak jazz és bor fesztiválokon, a Budapest Jazz Clubban, a paloznaki jazzpikniken, stb. Eddig 9 videoklipjük jelent meg, és a Jazzy Rádió több dalukat is rotációban játssza.

Patché

Songs For Your Soul

Cséry Zoltán önálló szólóprojectje egy zongorára és effektekre. Chillout, ambient és filmzenei érzések keverednek Zoli első, Life Is A Playground című lemezén. A modern klasszikus zenei elemek is megjelennek a művekben, illetve a repetitív, relaxációs hangulatok is erősen előbújnak.

4K – Zenei workshop

A “4K” (Komolyról könnyedén, könnyűről komolyan) zenei workshop ötlete Pákai Petra és Cséry Zoltán fejéből pattant ki. 

Ha érdekel a zene, ha tanulnál zenét, vagy ha már tanulsz zenét, ha tanácsot kérnél, hogyan tovább, vagy csupán csak zeneimádó vagy és hobbid a zenélés, ez a workshop Neked szól! 

JÁTSSZ AKÁRMILYEN HANGSZEREN, VAGY CSAK ÉNEKELJ, A KURZUS SEGÍT ABBAN, HOGYAN MOZOGJ A ZENE VILÁGÁBAN. VÁRUNK SZERETETTEL EGY LAZA ÉS JÁTÉKOS, DE MODERN ÉS IZGALMAS ZENEI ELŐADÁSRA, A POPTÓL A KLASSZIKUS ZENÉIG

A 2015-ben elindult kurzus eddig kb. 30 állomáson van túl, zenei táborok, középiskolák, főiskolákat beleértve. 

A két ambiciózus és tehetséges művész sokszor olyan példákkal és eszközökkel szemlélteti a kevésbé kézzelfogható zeneelméletet és a zene különböző példáit, szabályait, amelyek színessé és megjegyezhetővé teszik azokat. Az előadás azt is célul tűzte ki magának, hogy lebontsa a komoly és a könnyűzene között álló falakat, ugyanis minden műfajban van áthallás egy másik stílus felé, a zene egy szabad művészet. Szóba kerül a popzene, a rock, a jazz, a blues, az elektronikus zene és még számos könnyűzenei műfaj és természetesen a komolyzene ágait is érinti a kurzus. Az előadás mindenki számára szól, olyanoknak is akik egyáltalán nem zenélnek és azoknak is, akik hobbijuknak választották csak a muzsikát és akár haladó, profi zenészeknek is lehet egy új szemlélet ez a kis zenei “kirándulás”. 

A programban szóba kerülnek ezek a témák is:

  • a könnyűzene és a klasszikus zene kapcsolata
  • könnyűzenei énektechnikák bemutatása és használata
  • közösen írunk filmzenét a közönséggel
  • közösen írunk népdalt, az improvizáció és a zenei skálák segítségével
  • megtanítjuk a könnyűzenei dalírás formáit (verze, refrén)
  • közösen írunk dalszöveget különböző témákra
  • vokálozunk, szólamokat építünk
  • a közönség mondhat példákat, zenei stílusokra, mi azokat előadjuk
  • zenei kvízt is készítünk, ahol értékes ajándékokat lehet nyerni az Audmax, a Korg , Meinl és Ortega cég jóvoltából

A workshop részletes tematikája elérhető itt.

További információk a 4K Zenei workshop weboldalán.

Pápai Joci

2016 óta Cséry Zoltán Pápai Joci billentyűse. Joci kétszer is bejutott az Euróvízió dalverseny döntőjébe, ami eddig egyedülálló dolog. Leghíresebb dala az Origó, amit szinte egész Európa dúdol.

Pápai Joci zenekara

Red Bull Pilvaker

A Red Bull Pilvaker ötlete 2012-ben született azzal a szándékkal, hogy a maga eszközeivel tisztelegjen a hősök előtt és közelebb hozza a mai szóforradalmárokat a ’48-as költőkhöz. Így született meg egy igazi újdonság, ami formabontó kulturális kezdeményezésként kavarta fel az állóvizet, hiszen a hazai rap és slam poetry szcéna legjobbjai egy verseny keretei között mérték össze tudásukat. 2019-ben már a Budapest Sportarénában került megrendezésre az esemény, az óriási érdeklődés miatt.

Random Trip

A Random Trip egy improvizációs csapat, ami mára az egyik leghíresebb s divatosabb zenei programmá nőtte ki magát szerte az országban. A jazzen át a reggae-ig minden stílus helyet kap az estek során. Magyarország szinte minden számba vehető énekese, zenésze részt vett már ezeken az koncerteken, a névsor végtelen. Vendégeskedett már itt a Jamiroquai dobosa is, Derrick Mc Kenzie és DUB FX is. Az esteket Delov Jávor és DJ Q-Cee vezeti.