Cséry Zoltán, zongorista, zeneszerző, dalszövegíró, zenei producer. Zenei pályáját a balatonfüredi és balatonalmádi-i zeneiskolában kezdte zongora szakon, majd a győri konzervatórium szolfézs-zeneszerzés szakán végzett. Ezek után a könnyűzene (jazz, pop, blues) felé vette az irányt, és a Kőbányai Zenei Stúdió jazz-zongora szakán végzett Fogarasi János, Esze Jenő és Babos Gyula tanítványaként.

Húsz évesen, nagyon fiatalon került be a Novák Péter vezette Kimnowak zenekarba, majd hat éven át a Ganxsta Zolee és a Kartel zenekarban közreműködött. Mindezek mellett nagyon sok session-zenei felkérésnek tett eleget: helyettesített a Cotton Club Singers-nél, két teltházas MÜPA koncertet játszott Dés László zenekarában és évekig játszott különféle produkciókban.

Hangszerelési munkái közé tartozik a modern-rockzene kategóriában tán legsikeresebbnek számító SUBSCRIBE zenekar Áthangolva című zenei estjének unplugged (akusztikus) hangszerelése vonósokra és fúvósokra. Az eseményből koncert-dvd kiadvány született. Ebben a zenekarban négy évig játszott, az anyag Fonogram-díjra volt jelölve. A Madách-Színházban bemutatásra kerülő AWS és USEME zenekar anyagát is Ő írta át.

Magyarország tán leghíresebb rockzenekarának, a ROAD zenekarnak is hangszerelt, a 10 és a 15 éves jubileumukra, majd az anyaggal országjáró turnét csináltak, az anyag arany és platina lemezzé vált.

Hangszerelte továbbá még Miller Zoltán (színművész-énekes) első önálló stúdiólemezét, ami  a Margitszigeti nagyszínpadon került bemutatásra. Itt az élőzenekar megszólalásának producerelése is az Ő feladata volt. Tagja volt a Honvéd színháznak, ahol korrepetítor és zenei vezető is volt egy LGT színdarabban, Borlai Gergővel karöltve. Novák Péterrel együtt hangszerelték és írták Oláh Ibolya első stúdiólemezét. Babos Gyula jazzgitár-művész ajánlásával bekerült az 56 csepp vér című musicalbe, amit kétszer is bemutattak a Papp László Sportarénában.

Saját zenekara a Special Providence volt, akikkel fúziós jazz-rock zenét játszott, instrumentális hangszerelésben. Több világhírű zenei koncerteseményen vettek részt, Japántól egészen Dél-Amerikáig (jazzfesztiválok, progresszív zenei koncertek) turnéztak. Három nagylemezük jelent meg, amin a dalok nagy részét Cséry Zoltán írta s hangszerelte. Számos itthoni (MR2 Akusztik, Zöld Pardon nagykoncert, A38) sikerük, és külföldi elismerésük volt (Japánban lemezterjesztés és turné a leghíresebb kinti jazz-zenekarokkal). Tíz év után, 2014-ben eljött a csapatból, mert zeneileg más tervekbe kezdett, szólóprojectje beindításába.

Első önálló zeneszerzői estjét 2014 őszén tartotta a Budapest Jazz Club-ban (továbbiakban BJC rövidítéssel) teltház előtt. Pákai Petra énekelte saját dalait, aki professzionális jazz-popénekesnő, emellett a Kőbányai Zenei Stúdió szakmai ének és angoltanára volt. 2015-ben már zenekarrá alakultak Patché néven és maguk mögött van már 9 videoklip és további sikeres BJC-s koncertek. Zenéjükkel szeretnének az igényes zenehallgatók számára alkotni, azoknak akik az intimebb, érzékenyebb muzsikára nyitottak. Jelen pillanatban duó felállásban dolgoznak. Hosszú távú céljaik közt szerepel, hogy minél több médiában jelen legyenek, és egyre nagyobb helyekre tudják elvinni zenéjüket. Több daluk folyamatos rotációban szól a Jazzy Rádióban. A zenekar már 2 nagylemezen van túl.

2018-ban jelent meg első szólólemeze, amit zongorára írt, Songs For Your Soul művésznéven, Life Is A Playground címmel.  Az album az ambient, chillout, modern classic vonalon mozog, sok különleges effekttel tarkítva. Képzeletbeli filmek zenéi ezek a művek, melyek elrepítik a hallgatót egy különleges világba, melyet az erős karakteres zenei témák és dallamok ölelnek körül.

Cséry Zoltán emellett a nagysikerű Random Trip improvizációs csapatnak is a tagja immáron 8 éve, ahol olyan zenészekkel volt szerencséje együtt zenélni mint pl. a Jamiroquai dobosa, Derrick Mc Kenize, vagy DUB FX. Dolgozott Csepregi Éva Neoton Jazz projectjében, és Kálloy-Molnár Péter zenekarában is. Emellett verseket is ír, utóbbi művét Kálloy-Molnár Péter, és Miller Zoltán színművész szavalta. Turnézott a nagysikerű ROAD zenekarral (ROAD Akusztik-anyag), amit Ő is hangszerelt.

Ő írta a 2009-es EFOTT fesztivál hivatalos dalát, amit Ganxsta Zolee rappelt lemezre. 

Több mint 10 éve az egyik leghíresebb billentyűs hangszereket forgalmazó cég, a KORG hivatalos magyar endorsere (Audmax Kft.), bemutató embere. Folyamatosan készít videókat legújabb hangszereikről, és emellett kurzusokat is tart, a már kultikus eseménynek örvendő Gitármánia táborba is visszajáró kurzustartó.

Pákai Petrával körbejárták az ország zeneművészeti szakközépiskoláit, ahol 4K néven tartottak könnyűzenei kurzusokat, amiknek óriási sikere volt. A kurzus eddig több mint 30 állomáson van túl, általános iskolák, gimnáziumok, főiskolák és könnyűzenei sulikba is ellátogatott a két művész. További információk a 4K Zenei workshop weboldalán.

Ő hangszerelte és 3 évig tagja volt a Kodály Spicy Jazz zenekarnak, ahol Kodály műveit hangszerelte át jazz-fusion műfajba. 

4 éve zenél Barabás Lőrinc quartetjében, 5 éve pedig Pápai Joci zenekarában is billentyűzik.

2020-ban megírta Török Emese (dobos) számára a HIT LIKE A GIRL nemzetközi dobversenyre Emese dalait, ahol körülbelül 800 résztvevőből a 4. helyen végzett.

2018-ban együtt zenélt a híres Mezzoforte zenekar basszusgitárosával, Johann Asmundsson-al a zuglói jazzfesztiválon.

Ezek mellett folyamatosan produceri munkákat vállal különböző zenekaroknak, hangszerelés,  billentyűzés, zeneszerzés szinti-sound-design témában. A szóbanforgó zenekar próbáin való részvétel, live-hangszerelésben való segítség is beletartozik a szolgáltatások közé, akár közös felkészülés a zenekarral a stúdiómunkára.

További információk a Zenekarok oldalon.