Zongoraoktatás

Cséry Zoltán vagyok, zongorista, zeneszerző, dalszövegíró, zenei producer. A győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola szolfézs és zeneszerzés szakán végeztem, majd a Kőbányai Zenei Stúdió jazz-zongora szakát fejeztem be. Tizenkét éve tanítok zongorán könnyűzenét, zeneelméletet, hangszerelést, dalszerzést.

A YouTube csatornámra is készítek oktatóanyagot:

Eddig körülbelül 60-70 tanítvány fordult meg nálam: van aki hobbit, kikapcsolódást keres, vagy gyerekkori tanulmányait szeretné folytatni de vannak akiket különböző iskolák felvételijére készítettem fel.

Mindenki más múlttal, más célokkal és más adottságokkal érkezik hozzám, ezért nagyon fontosnak tartom a személyre szabott oktatást.

Széleskörű kottaanyagot biztosítok. Otthonosan mozgok a jazz, blues, pop, rock, funk műfajokban. Megtanulhatod a szükséges zeneelméletet, a helyes akkordfűzéseket, a hangszínek használatát a különféle könnyűzenei stílusokban.

Igény szerint online oktatásra is van mód. Ha szeretnél járni hozzám személyesen vagy online, vedd fel velem a kapcsolatot!

4K – Zenei workshop

A “4K” (Komolyról könnyedén, könnyűről komolyan) zenei workshop ötlete Pákai Petra és Cséry Zoltán fejéből pattant ki. 

Ha érdekel a zene, ha tanulnál zenét, vagy ha már tanulsz zenét, ha tanácsot kérnél, hogyan tovább, vagy csupán csak zeneimádó vagy és hobbid a zenélés, ez a workshop Neked szól! 

JÁTSSZ AKÁRMILYEN HANGSZEREN, VAGY CSAK ÉNEKELJ, A KURZUS SEGÍT ABBAN, HOGYAN MOZOGJ A ZENE VILÁGÁBAN. VÁRUNK SZERETETTEL EGY LAZA ÉS JÁTÉKOS, DE MODERN ÉS IZGALMAS ZENEI ELŐADÁSRA, A POPTÓL A KLASSZIKUS ZENÉIG!

A 2015-ben elindult kurzus eddig kb. 30 állomáson van túl, zenei táborok, középiskolák, főiskolákat beleértve. 

A két ambiciózus és tehetséges művész sokszor olyan példákkal és eszközökkel szemlélteti a kevésbé kézzelfogható zeneelméletet és a zene különböző példáit, szabályait, amelyek színessé és megjegyezhetővé teszik azokat. Az előadás azt is célul tűzte ki magának, hogy lebontsa a komoly és a könnyűzene között álló falakat, ugyanis minden műfajban van áthallás egy másik stílus felé, a zene egy szabad művészet. Szóba kerül a popzene, a rock, a jazz, a blues, az elektronikus zene és még számos könnyűzenei műfaj és természetesen a komolyzene ágait is érinti a kurzus. Az előadás mindenki számára szól, olyanoknak is akik egyáltalán nem zenélnek és azoknak is, akik hobbijuknak választották csak a muzsikát és akár haladó, profi zenészeknek is lehet egy új szemlélet ez a kis zenei “kirándulás”. 

A programban szóba kerülnek ezek a témák is:

  • a könnyűzene és a klasszikus zene kapcsolata
  • könnyűzenei énektechnikák bemutatása és használata
  • közösen írunk filmzenét a közönséggel
  • közösen írunk népdalt, az improvizáció és a zenei skálák segítségével
  • megtanítjuk a könnyűzenei dalírás formáit (verze, refrén)
  • közösen írunk dalszöveget különböző témákra
  • vokálozunk, szólamokat építünk
  • a közönség mondhat példákat, zenei stílusokra, mi azokat előadjuk
  • zenei kvízt is készítünk, ahol értékes ajándékokat lehet nyerni az Audmax, a Korg , Meinl és Ortega cég jóvoltából

A workshop részletes tematikája elérhető itt.

További információk a 4K Zenei workshop weboldalán.

Interjú a wokshopról:

Zenei producerelés

A blueson, a popon, jazzen át a metálig rengeteg hangszerelési projekten vagyok túl.

Lemezed vagy zenekarod billentyű sávjait is szívesen feljátszom Neked, vagy akár segítek a produceri munkákban mint hangszerelés, dalírás, zenekari próbáitokra való eljárás, live-hangszerelés, a dalok rendberakása, a projectben résztvevő hangszerek rendbetétele. Keress bátran!